top of page

Valea Prahovei

Date de plecare: 17 – 20 iunie 2021, 3 nopţi/ 4 zile

23 – 26 septembrie 2021, 3 nopţi/ 4 zile

 

Momente memorabile din vacanță:

  • atmosfera de basm din Castelul Peleș;

  • urcare cu telecabina pe platoul Bucegilor;

  • plimbare prin grădinile Mânăstirii Caraiman;

  • vizita la Biserica Neagră din Brașov.

Image by Katy PH

Ziua 1 – Joi, 17 iunie/ 23 septembrie | Iași – Ploiești - Bușteni


Întâlnire dimineață la ora 06:45 în fața magazinului Market - fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00 pe traseul Iași - Bacău – Focșani – Buzău - Sinaia. Prima vizită o facem la Mausoleul de la Mărășesti, ridicat în memoria celor peste 21.000 de soldați ce au căzut în luptele duse acolo în primul război mondial. In Ploiești vom vizita Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, unic în Romania, care adăpostește o colecție de peste 1000 piese deosebite, unele dintre ele unicate, adevărate opere de artă. Cazare în Bușteni la hotel Silva 3* sau similar.


Ziua 2 – Vineri, 18 iunie/ 24 septembrie | Bușteni – Sinaia - Bușteni


Mic dejun la hotel. Ne deplasăm apoi spre Sinaia, perla stațiunilor de pe Valea Prahovei, unde vom vizita principalele obiective turistice: Castelele Peleș și Pelisor și Mănăstirea Sinaia. Dupa amiază timp liber pentru plimbare în stațiune și parcul Dimitrie Ghica, în care se află frumoasa clădire a Cazinoului. Alte obiective ce pot fi vizitate în timpul liber: Castelul Stirbey sau Expoziția de trenuleţe. Cazare în Bușteni la hotel Silva 3* sau similar.


Ziua 3 – Sâmbătă, 19 iunie/ 25 septembrie | Platoul Bucegilor


După micul dejun ne îmbarcăm in telecabina ce ne va duce pe platoul Bucegilor. Suntem aproape de nori și pe lângă priveliștea ce ne taie respirația admirăm deosebitele formațiuni naturale ale Babelor si Sfinxului. Timp liber pentru plimbare și fotografii. Cei cu o condiție fizică bună pot ajunge la Crucea Eroilor Neamului ce veghează asupra văii Prahovei. După amiază ne întoarcem în Bușteni si vizităm Mănăstirea Caraiman, o mănăstire ortodoxă emblematică, cu grădini, alei și priveliști montane pitorești și apoi Castelul Cantacuzino. Construit în stil neoromânesc, se remarcă prin vitralii, console, plafoane cu grinzi aparente și pictate, balustrade din lemn, piatră sau fier forjat, feronerie turnată în bronz și bogat ornamentată ce creează un caracter romantic și este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade și fântâni arteziene. Cazare în Bușteni la hotel Silva 3* sau similar.


Ziua 4 – Duminică, 20 iunie/ 26 septembrie | Bușteni – Brașov - Iași


Mic dejun. Dimineață ne deplasăm către centrul Brașovului. De sub Tâmpa, de lângă zidurile cetății, începem cu ghidul local să descoperim Brașovul prin Strada Sforii, o stradă care are o lățime de doar 123 cm și este catalogată drept cea mai îngustă stradă din Europa. Continuăm către Poarta Schei, Casa Sfatului și Piața Sfatului. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita este faimoasa Biserică Neagră. Plecare spre Iași, unde vom ajunge în cursul serii.

Image by Bostan Florin Catalin

Tarifele circuitului:

Adult în cameră dublă 600 lei

Adult în cameră single 800 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar 585 lei

Copil < 12 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar 470 lei

Tarif Early Booking: pentru înscriere până la data de 31.01.2021 se aplică o reducere de 20 lei/persoană.

Tariful include:

- 3 nopți de cazare la hotel de 3* cu mic dejun

- Transport autocar

- Însoțitor de grup

- Ghid local în Brașov .

Tariful nu include:

- Intrările la obiectivele turistice Informații suplimentare:

 

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor. Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

 

Condiții de plată: - 120 lei la înscriere.  Restul de plată cu 21 zile înainte de plecare

Image by razvanux
bottom of page