top of page

Transilvania Medievală

Circuit cu Transfer Gratuit din Bacău

Data de plecare: 27 Martie 2021

4 nopți/5 zile

 

Momente memorabile din vacanță:

 • vizite la bisericile fortificate din Biertan, Saschiz si Viscri;

 • plimbare în parcul Palatului Brukenthal din Avrig;

 • incursiune in taramul de basm de la Valea Zanelor;

 • călătorește în curțile tradiționale românești, expuse la Muzeul Astra din Sibiu.

Image by CALIN STAN

Ziua 1 | Bucuresti–Brasov–Viscri–Saschiz–Sighisoara


Intalnire la Piata Victoriei ora 06:00 pentru excursia noastra in Transilvania–tinutul cetatilor medievale si a bisericilor fortificate. Vom calatori pe ruta: Bucuresti, Ploiesti, Valea Prahovei si vom face un prim popas in Brasov–probabil unul dintre cele mai frumoase orase din tara, cunoscut si sub numele de Kronstadt. Orasul este fascinant toamna. Istoria, cultura, arhitectura, sunt elemente care te vor surprinde peste tot. Vom face un tur de oras cu ghid pentru a admira Piata Sfatului, Casa Sfatului, Biserica Neagra, Casa Hirscher, zidurile cetatii vechi, Poarta Schei, Turnul Alb și Turnul Negru, Bastioanele cetatii medievale: Bastionul Graft, Bastionul Fierarilor, Bastionul Tesatorilor, Bastionul Funarilor, Bastionul Postavarilor si Tabacarilor Rosii. Nu in ultimul rand va puteti bucura de o panorama deosebita asupra cetatii Brasovului de pe Promenada Regala amenajata la sfârsitul Sec al XIX-lea in paralel cu aleea Dupa Ziduri. Timp liber pentru pranz. Excursia continua către Viscri unde vom putea admira (exterior) Biserica Evanghelica Fortificata din Viscri. Construita in Sec al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane, ansamblul este format din biserica, incinta fortificata, drum de aparare, doua turnuri, doua bastioane si turn de poarta. Din anul 1999 biserica face parte din patrimoniul mondial UNESCO. In imediata apropiere, vom opri la Saschiz, un adevarat colt de rai ! Biserica fortificata Saschiz, monument UNESCO, construita in perioada 1493-1496, in stil gotic se înalta in piata comunei, iar in partea de nord, turnul cu ceas este asemanator cu cel de la Sighisoara. Cetatea cu 6 bastioane, inconjurata de pereti de 7-9 m, a fost construita in Sec al XIV-XVI-lea si asigura protectie pentru locuitorii din zona comunei in caz de atacuri inamice. Spre seara, ajungem în Sighisoara. Cazare Hotel Mercure Binderbubi 4* Sighisoara sau similar.

Ziua 2 | Sighisoara–Biertan–Medias–Sibiu


Mic dejun. Suntem în Cetatea Sighisoara–singura cetate medievala locuita in intregime din Sud-Estul Europei, parte a Patrimoniului Universal UNESCO incepand cu anul 1999. Sighisoara este si astazi un veritabil oras-muzeu, oferind vizitatorului sansa de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani. Cetatea medievala este vestita pentru bisericile sale: Biserica din Deal, Biserica Manastirii, Biserica Romano-Catolica Sf. Iosif precum si pentru turnurile sale si o vom descoperi in cadrul unui tur pietonal cu ghid autorizat. Timp liber la dispoziție pentru pranz. Odata terminate vizitele din cetate, ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Biertan–sit inclus in Patrimoniul UNESCO. Acesta are farmecul unei așezari pitoreşti cu case vechi traditionale sasesti construite in stil baroc transilvanean, cu ziduri groase, fundatii din piatra si decoratii cu motive viticole. Toate aceste constructii deosebite alaturi de frumoasa cetate fortificata au determinat includerea Biertanului pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Urmatoarul popas il vom face in burgul medieval Medias. Stradute inguste, cladiri vechi, fortificatii puternice strajuite de turnuri si bastioane zvelte... imaginea tipica a unui burg medieval. Dar Mediasul nu este o cetate oarecare. Dincolo de zidurile sale, orasul pastreaza povesti, legende, simboluri, iar pentru cei ce se incumeta sa-l descopere, experienta va fi una cu adevarat deosebita. Sosire la hotel in Sibiu. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Ramada 4* sau similar Sibiu.

Ziua 3 | Sibiu si Dumbrava Sibiului


Mic dejun. Suntem in Sibiu–Capitala Transilvaniei, unde veti putea admira incantatoarele spectacole cromatice ale toamnei in Parcul Cetatii si Parcul Sub Arini, dar si pe strazile cu cele mai frumoase case vechi ale Sibiului, pe sub zidurile cetatii sau in Piata Mare. Vom face un tur de oras cu ghid autorizat. Oras medieval cu o istorie veche de 900 de ani, Sibiul a pastrat multe marturii ale trecutului: zidurile vechilor centuri de aparare, turnurile denumite dupa breslele Sibiului, pietele centrale cu istoria lor, imobilele vechi incarcate de povestile istoriei, muzeele orasului. Ne indreptam apoi catre Padurea Dumbrava unde vom asista la un alt spectacol de gala al toamnei. Vom face o vizita cu ghid autorizat la complexul Muzeal Astra–nascut din dorinta romanilor ardeleni de a-si defini propria identitate etnoculturala. O simpla plimbare prin cele 96 de hectare ale Muzeului le descopera vizitatorilor o imagine a vietii rurale de pe întreg cuprinsul tarii noastre: peste 400 de case, anexe gospodaresti si instalatii tehnice. Tot aici se afla Zoo Sibiu–cea mai veche gradina zoologica din Romania, deschisa în anul 1929 si care gazduieste in prezent peste 250 de animale din peste 50 de specii; Aici aveti posibilitatea de a face o plimbare cu barca (30 lei/ 30 minute). Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie pentru plimbari sau cumparaturi. Cazare Hotel Ramada 4* sau similar Sibiu.

Ziua 4 | Excursie în Marginimea Sibiului la Sibiel


Mic dejun. Excursie in Marginimea Sibiului la Sibiel cu pranz inclus. Satul face parte din zona pastorala Marginimea Sibiului incununata cu distinctia de "Destinație Europeana de Excelenta pentru Turism si Gastronomie”... un sat pitoresc inconjurat de culmi împadurite, o cetate de piatra ascunsa in desisul padurii, un tunel misterios, o comoara, o poveste… iata doar cateva motive pentru care trebuie să vizitati Sibielul. In tacerea ultţelor pietruite, inganata doar de cursul mai mult sau mai putin zgomotos al paraului Sighiel de la care isi trage numele, Sibiel ofera chiar si in zilele noastre privelistea traditiei si culturii locale prin casele sale tipice cu curti luminoase, prin troitele pictate pe la începutul anilor 1800, prin Scoala si Caminul Cultural. Livezi si campuri inverzite, dealuri împadurite si carari care se afunda in acestea, incununeaza comoara cea mare pe care o adaposteste Sibielul: Muzeul de icoane pe sticla (cu cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Transilvania) si spiritul locuitorilor sai care l-au creat, impreuna cu Parintele Zosim Oancea. Mai putem admira Biserica Sf. Treime, monument de arta, contruita incepand cu anul 1765. Vom servi apoi un pranz tradițional la o pensiune locala. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie pentru plimbari sau cumparaturi. Cazare Hotel Ramada 4* sau similar Sibiu.

Ziua 5 | Palatul de vara Brukenthal–Castelul de lut Valea Zanelor–Abatia Carta


Mic dejun. Este timpul sa ne despartim de Sibiu, iar pe drumul nostru catre casa vom vizita Palatul de vara Brukenthal din Avrig, considerat un adevarat giuvaer istoric al barocului transilvanean. Resedinta de vara de odinioara a lui Samuel von Brukenthal a fost trezita în anul 2011 din somnul ei adanc, renovata respectand ideile si viziunea lui Brukental si redata publicului larg. De-a lungul istoriei sale de 250 de ani stabilimentul a trecut prin mainile mai multor proprietari si a cunoscut mai multe orientari. Complexul este format din Palatul Baroc–cladirea dominanta a resedintei, Parcul Palatului-probabil singura gradina monument din Transilvania de Sud si Orangeria situata idilic in mijlocul parcului. In continuare vom vizita Abatia Cisterciana de la Carta. In anii 1205-1206 a sosit in aceasta parte a Transilvaniei un grup de calugari cistercieni veniti de la manastirea Igriş (jud. Timis), aceasta din urma fiind prima manastire cisterciana de pe teritoriul Romaniei, fondata in anul 1179. Nu departe de localitatea Carta de astazi, pe malul stang al Oltului, acestia au ridicat o constructie simpla din lemn, insa cativa ani mai tarziu au adus maistrii pietrari din Franta care au ridicat o adevarata constructie gotica. De fapt, noua biserica a avut un adevarat rol initiator si de inspiratie in arhitectura viitoarelor biserici fortificate din Transilvania. Ne indreptam apoi catre Porumbacul de Sus, unde vom vizita Castelul de lut si taramul de basm numit Valea Zanelor, situat intr-o zona deosebita, pitoreasca. Peisajul magic este completat de maretia naturii, de intinderea verde si de minunatele privelisti. Castelul de Lut Valea Zanelor este realizat integral din lut, peretii sunt construiti dintr-un amestec de lut, paie, apa si nisip (totul fiind realizat manual), turnurile sunt facute din piatra. Gradina Zanelor ascunde o mulțime de mistere (in afara de zane), aici va puteți relaxa in voie, puteti sa va deconectati de toate problemele cotidiene si sa va conectati direct cu natura, cu adierea placuta a vantului si cu mirosul dulce al florilor. Vino in Gradina Zanelor si bucură-te de o masa copioasa alaturi de cei dragi ! Am pregatit un meniu imbelsugat, cu bucate alese pentru toate gusturile ! (se achita la fata locului). Dupa pauza de masa si momentele de relaxare din Gradina Zanelor, ne imbarcam in autocar si ne îndreptam catre Bucuresti, pe Defileul Oltului, un drum deosebit de pitoresc in culorile toamnei, cu numeroase poduri si viaducte. Sosire in cursul serii la Bucuresti. Sfarsitul pachetului de servicii.

sibiu-1540549_960_720.jpg

Tariful include:

 • Ghid insotitor autorizat

 • Transport cu autocar

 • Cazare 4 nopti cu mic dejun la hoteluri de 4* astfel:

 • 1 noapte in Sighisoara la Hotel Mercure Binderbubi 4* sau similar

 • 3 nopti in Sibiu la Hotel Ramada Sibiu 4* situat central, sau similar

 • Tururile si vizitele din program astfel:

 • Tur de oras Brasov cu ghid autorizat

 • Vizitarea bisericii fortificate din Viscri, inclusa in Patrimoniul UNESCO

 • Vizitarea bisericii fortificate si a cetatii din Saschiz

 • Tur de oras Sighisoara, cetate medievala inclusa in Patromoniul UNESCO, cu ghid autorizat

 • Vizitarea bisericii fortificate din Biertan inclusa in Patrimoniul UNESCO

 • Vizitarea burgului medieval Medias

 • Tur de oras Sibiu si vizitarea muzeului Astra, cu ghid autorizat

 • Excursie la Sibiel in Marginimea Sibiului cu vizita la Muzeul de Icoane pe sticla si pranz inzlus

 • Vizitarea Parcului si Palatului de vara Brukenthal din Avrig

 • Abatia Cisterciana de la Carta

 • Castelul de lut si taramul de basm Valea Zanelor

 •  Toate taxele hoteliere locale

Tariful nu include:

• Supliment cina: 50 €/persoana/4 cine (aperitiv, fel de baza, desert si apa). Recomandat a se rezerva odata cu pachetul turistic, restaurantele din hoteluri respecta toate normele sanitare impuse de autoritati.
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program: aprox. 60 Ron/persoana si include: Bisericile fortificate din Viscri și Saschiz, Biserica fortificată Biertan, Muzeul Astra, Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel, Palatul de vara Brukenthal, Castelul de lut Valea Zânelor, Abația Cisterciană de la Cârța
• Bacsis sofer si ghid
• Alte mese decat cele specificate in program

 

Avantaje:


√ Preturi speciale reduse cu pana la 50 €/persoana
√ Rezervare cu doar 10% avans, diferenta cu pana la 31 de zile inainte de plecare
√ Plecare garantata
√ Posibilitatea rezervarii locului in autocar

Masuri speciale de preventie si protectie SarsCov-2:
√ Hotelurile sunt atent selectionate astfel incat sa respecte normele sanitare
√ Autocarul va fi ocupat la o capacitate maxima de 30 de persoane (60%)
√ Soferul si ghidul vor fi testati pentru SarsCov-2 inainte de plecare
√ Dispensere cu dezinfectant si masti de protectie disponibile la bordul autocarului

Plecari din:

 Bucuresti, Ploiesti


Transferuri gratuite din orasele:
• Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
• Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti
• Pitesti

Tarifele circuitului:

 •  Adult in camera dubla 229 € (tarif redus față de tariful standard - 279 €)

 •  Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 229 € (tarif redus față de tariful standard - 259 €)

 •  Copil 0-5,99 ani cu 2 adulti in camera 114 € (tarif redus față de tariful standard - 159 €)

 •  Adult in camera single299 € (tarif redus față de tariful standard - 349 €)

• Tarifele se achita în LEI la cursul BNR+1% din ziua platii.
• Hotelurile din program au fost atent selectionate astfel incat sa respecte toate normele sanitare in vigoare impuse de autoritatile competente, iar apartenenta lor la lanturile hoteliere internationale precum Accor Hotels si Ramada by Windham aduc un plus de masuri de protectie si preventie certificate international, precum certificatul de siguranta COVID-19 obtinut de Ramada Sibiu.

Image by freestocks
bottom of page