Transalpina și Cazanele Dunării

Îmbarcări din Iași sau Roman

Data de plecare: 30 iunie - 04 iulie, 07 - 11 iulie, 14 - 18 iulie, 21 - 25 iulie, 28 iulie - 01 august, 04 - 08 august, 11 - 15 august, 18 - 22 august, 25 - 29 august, 01 - 05 septembrie 2021

4 nopți/5 zile

 

Momente memorabile din vacanță:

  • vizităm o stână tradjțională pe Transalpina;

  • admirăm sculpturile lui Brâncuși de la Târgu Jiu;

  • ne aventurăm într-o croazieră pe Dunăre;

  • ne întoarcem la orginile de la Sarmisegetuza;

  • trăim o poveste la Castelul Corvinilor;

  • descoperim o lume de basm la Alba Iulia.

Image by Ioana Scholler

Programul vacanței:

Ziua 1 – Miercuri | Iași – Brașov – Făgăraș – Arpașu de Sus

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Brașov – Făgăraș – Arpașu de Sus. Pe traseu, vom vizita Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche. Cazare în Arpașu de Sus la Complex Albota 3* sau similar.

 

---------------

 

Ziua 2 – Joi | Arpașu de Sus – Mănăstirea Cozia – Transalpina – Tg. Jiu – Băile Herculane

Mic dejun. În prima parte a zilei coborâm pe Valea Oltului unde vom vizita Mănăstirea Cozia, o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân. Apoi, plecăm către Transalpina, o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali care este cea mai înaltă șosea din România. Traseul are o lungime de 148 km și a fost inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. Pe traseu, vom face o pauză de prânz la Stâna Ștefanu dar și mici pause pentru fotografii și pentru admirarea peisajelor. Ajungem la Novaci și continuăm traseul către Tg. Jiu, unde vom admira faimoasele opere ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ce aparțin lui Constantin Brâncuși. Părăsim orașul Tg. Jiu și ne îndreptăm către Băile Heculane pe malul Dunării unde vom putea admira și Porțile de Fier I. Cazare la hotel Diana 3* sau similar.

---------------

Ziua 3 – Vineri | Băile Herculane – Cazanele Dunării – (opțional Cascada Bigăr) – Băile Herculane

Mic dejun. După servirea micului dejun, vom face o croazieră pe Dunăre unde vom vedea Basorelieful ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, ce este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. În timpul croazierei vom mai vedea și Cazanele Dunării. Revenim în Băile Herculane unde vom face un tur ghidat. După-amiază, timp liber sau optional excursie la Cascada Bigăr, care în anul 2013 a fost considerată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american „The world Geography”. Cazare la hotel Diana 3* sau similar

---------------

Ziua 4 – Sâmbătă | Băile Herculane – Hunedoara - Alba Iulia

Mic dejun. Plecăm către Alba Iulia, iar prima oprire o vom face la Ulpia Traiana Sarmisegetusa, capitala provinciei Dacia după cucerirea romană. Continuăm către Densuș, unde descoperim un monument arhitectonic unic în spațiul romanesc. Următoarea oprire este în Hunedoara unde vom vizita Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policromă. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu. Cazare în Alba Iulia la Hotel Mariss 3* sau similar.

---------------

Ziua 5 – Duminică | Alba Iulia - Praid - Iași

După micul dejun, vizităm cetatea Alba Carolina după care pornim spre casă. Ajungem în Iași spre seară, în funcţie de condiţiile de trafic.

---------------

Tarif total: 992 lei de persoană/ loc în cameră dublă.

Cameră single: 1312 lei.

---------------

Servicii incluse:

- 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

- Croazieră pe Dunăre ~ 2 - 3 ore

- Transport autocar

- Ghid local în Alba Iulia și Băile Herculane

- Însoțitor de grup.

---------------

Excursie Opțională

Cascada Bigăr – 45 lei (minim 25 participanți)

---------------

Informații suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

---------------

Condiții de plată:

- 222 lei la înscriere

- 300 lei cu 60 de zile înainte de plecare

- Restul de plată cu 20 zile înainte de plecare

 
Image by Robert Anitei